Home Page

voorpagina-website

26 reacties op Home Page

 1. Hans Mulder zegt:

  Beste Willem en Ingeborg,

  Wat mij nu is overkomen , na de Egypte reis heb ik niet meer naar mijn duikpak omgekeken, nu ben ik zo stoer om na het warme water een snertduik te gaan maken.
  Het duikpak en nu blijk het duikpak te klein te zijn, maat 38/40, ik zag het aan de kniepats deze zijn bij dit pak heel en van een wonderlijke geneezing heb ik nog niet gehoort.
  Wat ik hoop is dat ik niet een van jullie pakken heb meegenomen,dat is voor jullie wel heel zuur.
  Maar eerst wacht ik wel het rond gestuurde mailtje af ,waarin ik vraag of er iemand is die mijn pak heeft , hoe het kon gebeuren weet ik niet ,maar als een duikpak niet past hebben 2 mensen pech, wel nu hartelijke groeten en tot een volgende ontmoeting ,Hans en Anneke.

  Like

 2. fred de graaf zegt:

  over de ankerbak. Ik heb een plastic cementbak uit de bouwmarkt
  in mijn ankerbak gepropt (ook alu schip) en een paar gaten in de bodem
  geboord, werkt prima geen gezeik met corrosie. (eerst de gaten boren)
  sukses.Fred.

  Like

  • wingiv zegt:

   Bedankt voor de tip, Fred! Ik heb toevallig vandaag een water doorlatende rubbermat gekocht die ik in de ankerbak heb gepropt. Als dat niet bevalt doe ik jouw tip.

   Like

 3. Cees en Anneke zegt:

  Hallo daar,

  We lezen nog steeds met veel plezier de verhalen en kop op want augustus is de warmste maand en het al de 10, dus het gaat weer afnemen. Wel ff schrikken van die blue card, waar heb je dat vandaan?

  Gr. C&A
  Poros

  Like

  • wingiv zegt:

   Hoi Cees en Anneke!

   We houen nog wel even vol hoor! We liggen nu op de deining te klotsen in een baai onder het eiland Elafonisos. Jullie zijn toch ook “geabonneerd” op Gwen Bylund? Die heeft onlangs een mailtje verspreid over dit onderwerp, met een link naar een forum daarin. Je haren rijzen te berge als je dat leest. Alles in het Engels helaas. Ik zal m je wel even apart doorsturen.

   Tot ziens, Willem en Ingeborg

   Like

   • Edwin de Koning zegt:

    Hoi Willem en Ingeborg,

    Ook ik volg jullie en vaar over 5 weken in hetzelfde gebied. Lees dus graag jullie bevindingen. groet Edwin de Koning.

    Like

 4. Bart en lies zegt:

  Hoi luitjes,
  Hier even een berichtje vanuit spanje benissa
  Wij zitten weer even in ons hutje heerlijk lekker warm, beter dan nederland,
  Jij hebt wel lekker gebuffelt, nadat je uit nederland terug ging naar de boot, jeetje en je rug lekker zeer, ja hoor, nu maar weer even lekker zeilen, naar je volgende stop, je gaat lekker,
  Ik heb weer even alles gelezen van je, leuk jo,
  Wij zijn hier met veel edammers, je zal het niet geloven, tiny en wim de ruiter, cees en marja veld, sjon en ina lagerburg, en vrienden die ook in edam hebben gewoont, dus je ziet wij vervelen ons niet, b,b,q met elkaar, cees zijn moeder was hier ook nog dus best gezellig, de helft gaat zondag weer terug, wij hebben nog 3weken, we kwamen ook later dan die anderen, olga en gezi komen zondag aan dus gezelli, hopende da het weer nog even mooi blijft, maar dat zien we wel weer,

  Nou vele groetjes van ons allemaal, da maar,

  Gr van bart en lies

  Like

 5. Frans van den Bosch zegt:

  Hallo Willem en Ingeborg,
  Ik zie dat het jullie nog steeds voor de wind gaat.
  Ook deze zomer vast beter weer gehad dan hier.
  Liesbeth en ik waren in juni in IJsland. Ook interessant om eens aan te leggen 🙂
  Groet
  Frans

  Like

 6. Hans Mulder zegt:

  Hoi Willem en Ingeborg,

  De televisie was niet mijn ding,dus ik dacht even kijken op wingiv, reuze leuk om te zien dat het avontuur gewoon door gaat , de beste wensen voor 2011 , en nog bedankt voor jullie felicitatie voor deze 60 jarige, hartelijke groeten , Hans en anneke

  Like

 7. Frans van den Bosch zegt:

  Beste Willem en Ingeborg,

  Van Jaap kreeg ik jullie site doorgestuurd. Het is al “te” lang geleden dat we contact met elkaar hadden. Maar zo gaat dat. Ik begrijp dat jullie een lange reis tegemoet gaan. (moet nog even precies achter komen waar naartoe,maar ik ben nu op mijn werk) Ik wens jullie een behouden vaart en veel vaar- en reisplezier. Ik zal jullie verslagen met belangstelling lezen. Groet, Frans

  Like

  • wingiv zegt:

   Hee Frans! Een stem uit het arbeidsverleden! Wat leuk dat je reageert. Jaap kom ik nog heel af en toe tegen omdat hij ook zo’n ding heeft (ik bedoel natuurlijk: een zeilboot). Is alles goed met jou en de familie? Ik zal mijn best doen om een beetje continuiteit in het logboek te houden, maar niet meer elke dag zoals in de afgelopen zomervakantie; dat begon te veel op werken te lijken. We willen inderdaad een tijdje lekker op de boot wonen; geen ramen meer te lappen en geen onkruid meer te wieden. We zien wel waar de wind ons brengt, als het maar overwegend zonnig, warm en droog is. Nou, bedankt voor je goede wensen en wie weet tot ziens! De groeten, ook van Ingeborg.

   Willem

   Like

 8. Ricky zegt:

  Lieve lieve moeder van Linda en vader natuurlijk,

  Allereerst geweldig dat jullie wieder zuruck zijn op een vertrouwd en “veilige haven”. Uit de verhalen die ik wel van Linda mocht lezen heb ik begrepen dat het een behoorlijk avontuur is geweest, met zo af en toe wat frusty momenten in hogere golfen, maar ach, wie kan tegenwoordig nog zonder. By the way, jullie auto is stuk! Geintje…maarruh, weet het weer… Van harte mevrouw Brandenburg, geniet er maar lekker, enne, laat je lekker verwennen door manlief en kinderen. Je wordt het voor zover ik weet maar één keer dus buit het maar lekker uit!

  Mvg,
  Ricky N.

  Like

 9. Nadia zegt:

  Hallo Familie Brandenburg – kids,

  net jullie blog web gelezen en geloof dat jullie ons hier in amsterdam niet echt echt zullen missen als jullie volgend jaar het ruime sop kiezen…

  ik kan niet wachten tot jullie in Portugal voor anker gaan en wij jullie daar met een bezoek kunnen vereren, met permissie van de kapitein natuurlijk 😉

  Veel plezier nog en tot snel!!

  Grtjs,
  Nadia

  Like

 10. Jaap Schilperoord zegt:

  Inmiddels verder ontdekt dat dit nog maar het voorproefje is. Weten jullie dat wel zeker?

  Jaap Schilperoord

  Like

 11. Jaap Schilperoord zegt:

  Dag Willem en Ingeborg,

  Vandaag zat ik op enkele meters afstand van een voor Willem zeer bekende kamer (ooit kleurde hij hier eigenhandig zijn zeekaarten in) mijn arbeidsplichten te vervullen. Mijn gedachten gingen enkele weken terug, toen ik met mijn boot (ook) op enkele meters afstand van jouw box in Edam lag.
  Op mijn vraag toen, gaf de betreffende dame aan dat je pas in 2010 voor langere tijd zou vertrekken.
  Ongelovig als ik ben, dacht ik vandaag: wellicht biedt Internet betere informatie. Dus eenmaal thuis gekomen kwam deze gedachte weer boven drijven. Binnen enkele minuten had ik jullie website getraceerd en ben deze nu verder aan het “ontdekken”.
  Zeer aangenaam om jullie belevenissen te lezen. Vroeger begonnen we vaak de werkdag met het bespreken van de technische planning. Op bootjes gebied wel te verstaan. Ik ben, naast de reis belevenissen, ook in die zin zeer benieuwt hoe het met de treadmaster gaat? En er zal onderweg wel veel kapot gaan. Het blijft immers een boot. Dus dat biedt perspectieven.

  Groet,

  Jaap Schilperoord

  Like

 12. Lucien Daman zegt:

  Moge Willem en Ingeborg,

  Alles nog ok daar? Zit een tijdje te lezen en kom er niet achter of je compressor al weer heel is. Verder veel moeilijke zeilwoorden er in. Vraag me af wat bijv een Mooring is. Dat naakt sturen van jou zie ik ook geen foto’s van staan.
  Augustus nummer krantje is gewoon uitgekomen, ook zonder jou lukt dat dus. Meteen maar alles in kleur gedaan (foutje).
  Succes nog verder.

  Like

 13. Henk Appelman zegt:

  Beste FamPer ongeluk op wing gedrukt en ik zag meteen dat jullie het waren
  Heb meteen een uurtje gebruikt om al de mooie fotoo’s vidio’s en alle post te lezen geweldig mooie reis doe het voorzichtig aan spreken elkander oja een ding gaat mij een beetje van het hart waarom kon je het net niet zelf uit je schroef halen?
  Jullie hebben een zooitje ervarinmg opgedaan bij de club dus dat had je zelf moeten doen.

  gr Henk Appelman

  Like

 14. Ricky zegt:

  Beste Jongelui Brandenburgers,

  Geweldig dat jullie lekker van een welverdiende vakantie kunnen genieten langs de Europese kusten. Over here zijn onze dagen al geteld, als ik het goed heb begrepen van de Telegraaf (de krant bedoel ik dan). Overseas it was to get closer and closer, je raad het al, The Mexican Flu. Wat zo één klein Mexicaantje i.c.m. zwijntje al niet kan aanrichten zonder Sombrero…haha. Maar ja, ff een minuutje voor Toon…

  Ik wil alleen zijn met de zee,
  ik wil alleen zijn met het strand,
  ik wil mijn ziel wat laten varen,
  niet mijn lijf en mijn verstand.

  Ik wil gewoon een beetje dromen
  rond de dingen die ik voel
  en de zee, ik weet het zeker,
  dat ze weet wat ik bedoel.

  Ik wil alleen zijn met de golven,
  ik wil alleen zijn met de lucht,
  ik wil luist’ren naar mijn adem,
  ik wil luisteren naar mijn zucht.

  Ik wil luist’ren naar mijn zwijgen,
  daarna zal ik verder gaan
  en de zee, ik weet het zeker,
  zal mijn zwijgen wel verstaan.

  Beetje somber, maar dat krijg je al gauw met die weersvoorspellingen van RTL4! Dikke smakkerd voor de moeder en breng dr maar weer veilig thuis…

  Like

  • w.brandenburg zegt:

   Hoi, Ricky! Ik wist niet dat je zo dichterlijk aangelegen was, het staat je goed hoor! Bedankt voor je overwegingen van de dag. Enne, we zullen moeders veilig thuis brengen. Groetjes van ons.

   Like

 15. rianne zegt:

  hoi schoonpaps en mams !hihi
  leuk om zo te lezen wat jullie allemaal uitspoken en meemaken!
  als ik straks ook varen ben ga ik zeker vaak kjken op jullie site!!
  een behouden vaart, veel plezier en hopelijk tot in pleimuiden!!!!!!
  groetjes, Rietje !(vast ook van nijnt maar die ligt te snurken in de tuin!haha)

  Like

  • wingiv zegt:

   hoi Riet! Leuk dat je reageert. Wij liggen nu in \poole \harbour/ \pleimuiden gaan we denk ik niet ,meer halen, jammer! Alleen maar zuidwestenwind ook de komende dagen. Groetjes ook aan \marijn en veel sterkte en succes onderweg naar Amerika!

   Doei, schoonpap en -mams

   Like

 16. Coos Wessels zegt:

  Hoi Ingborg en Willem,

  Ik heb je logboek eens bekeken, maar jullie moeten je de afgelopen dagen uitstekend vermaakt hebben. Vanaf de 16e geen tijd meer gehad om te schrijven.
  Leuk verhaal overigens, het is te groot om in het clubblad op te nemen. Heb je wel afspraken met de redacteur?

  Groeten,

  Coos

  Like

  • wingiv zegt:

   Hoi Coos,hier heb je weer wat te lezen. Het is niet zo eenvoudig dat internet hier en daar enz. Ja ik heb de afspraak met hem dat hij het augustusnummer maakt. Als hij wil kan hij natuurlijk wel wat van dit log afplukken, maar het gaat nog niet zo erg over duiken. Dat komt nog hopen we. Groetjes, ook aan Elles en iedereen van de club!

   Like

 17. Elles Wessels zegt:

  Hoi Willem, ben zo vrij geweest om je site te bekijken. Nu even een check of ik je ook nog kan bereiken. Wil je even laten weten (heb nl je mobile niet) dat ik as wo geen vrij kan hebben; wel evt donderdag/vrijdag. Mail even je 06 als je wilt(mijn mailadres is elles.wessels@nl.abnamro.com. Gr. E.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s